Koninklijk Harmonieorkest Mol-Rauw rouwt om overlijden Erevoorzitter Baron Stanislas Emsens

Printer-friendly version


Erevoorzitter Baron Stanislas Emsens

Het bestuur, dirigenten en muzikanten van het Koninklijk Harmonieorkest Mol-Rauw delen met droefheid het overlijden mee van hun erevoorzitter Baron Stanislas Emsens.

Mijnheer Emsens, zoals iedereen hem in het orkest noemde, was een vaste waarde op de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten van het orkest. Als erevoorzitter hield hij er aan om, samen met mevrouw Emsens, geregeld aanwezig te zijn op de concerten van het orkest.

Dat het Harmonieorkest van Mol-Rauw mijnheer Emsens na aan het hart lag is een understatement. In de jaren ’80 lag hij mee aan de basis van de doorstart van “het muziek van ’t Rauw”, met een vernieuwde visie en groei als vervolg.

Telkens weer was hij laaiend enthousiast over de jeugdwerking van het orkest en over de concerten die het Harmonieorkest verzorgt. Tot de laatste dagen voor zijn overlijden volgde hij het reilen en zeilen van het orkest op de voet.

Eén van de hoogtepunten van de laatste jaren was ongetwijfeld het bezoek van het orkest aan de fabriek van Sibelco in Shanghai in januari 2011. Mijnheer Emsens zorgde er persoonlijk voor dat het orkest de fabriek, die hij zelf destijds nog opende, kon bezoeken tijdens hun concertreis. Mijnheer Emsens stond er op om de muzikanten voor hun vertrek naar China persoonlijk toe te spreken en te benadrukken wat een ongelooflijke ervaring dit zou worden.

Dit was onze Erevoorzitter, mijnheer Emsens, zoals iedereen hem kende. Goedlachs en hartelijk.

We zullen hem altijd blijven herinneren als een sociaal bewogen, betrokken Erevoorzitter. Iemand met het hart op de juiste plaats, iemand met een ongelooflijke visie en gedrevenheid.

Bedankt mijnheer Emsens voor alles wat u voor het orkest betekend hebt!
Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verlies van deze bijzondere man.


Tijdens de afscheidsviering van donderdag 25 januari ’18 om 11u in de kerk van Stevensvennen eert het orkest mijnheer Emsens op passende muzikale wijze.