Overzicht nieuws

22/01/2018


Erevoorzitter Baron Stanislas Emsens

Het bestuur, dirigenten en muzikanten van het Koninklijk Harmonieorkest Mol-Rauw delen met droefheid het overlijden mee van hun erevoorzitter Baron Stanislas Emsens.

Mijnheer Emsens, zoals iedereen hem in het orkest noemde, was een vaste waarde op de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten van het orkest. Als erevoorzitter hield hij er aan om, samen met mevrouw Emsens, geregeld aanwezig te zijn op de concerten van het orkest.

Dat het Harmonieorkest van Mol-Rauw mijnheer Emsens na aan het hart lag is een understatement. In de jaren ’80 lag hij mee aan de basis van de doorstart van “het muziek van ’t Rauw”, met een vernieuwde visie en groei als vervolg.

Telkens weer was hij laaiend enthousiast over de jeugdwerking van het orkest en over de concerten die het Harmonieorkest verzorgt. Tot de laatste dagen voor zijn overlijden volgde hij het reilen en zeilen van het orkest op de voet.

Eén van de hoogtepunten van de laatste jaren was ongetwijfeld het bezoek van het orkest aan de fabriek van Sibelco in Shanghai in januari 2011. Mijnheer Emsens zorgde er persoonlijk voor dat het orkest de fabriek, die hij zelf destijds nog opende, kon bezoeken tijdens hun concertreis. Mijnheer Emsens stond er op om de muzikanten voor hun vertrek naar China persoonlijk toe te spreken en te benadrukken wat een ongelooflijke ervaring dit zou worden.

Dit was onze Erevoorzitter, mijnheer Emsens, zoals iedereen hem kende. Goedlachs en hartelijk.

We zullen hem altijd blijven herinneren als een sociaal bewogen, betrokken Erevoorzitter. Iemand met het hart op de juiste plaats, iemand met een ongelooflijke visie en gedrevenheid.

Bedankt mijnheer Emsens voor alles wat u voor het orkest betekend hebt!
Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verlies van deze bijzondere man.


Tijdens de afscheidsviering van donderdag 25 januari ’18 om 11u in de kerk van Stevensvennen eert het orkest mijnheer Emsens op passende muzikale wijze.

16/07/2017

Vrijdag 18/8 - 20 uur - Het fRAUWte Concert!

Het Muziek van ’t Rauw (HOMR) blaast de nostalgische caféweek van Mol-Rauw in gang met het fRAUWte concert.

Geen klassiek concert maar een échte meezingavond met alleen maar hits. Live feestmuziek in ’t café? Zo deden ze dat in ’t Rauw tot in de jaren 1960 & ‘70!

Na het concert neemt een nostalgische DJ over om nog meer hits van toen en nu te spelen. Ambiance verzekerd dus!

Oh ja… wie in 70’s stijl komt maakt kans op een traktatie! (toegang gratis)

Deuren gaan open vanaf 19u.

Dit openingsconcert blaast letterlijk de feestweek 'Back to the Barchoc' in gang. De Oude Parochiezaal (naast de huidige school) wordt een week lang een nostalgische bar. Geniet er van het enige echte bRAUWsel of vele andere lekkerheden. Ontdek de cafécultuur van toen en nu in een unieke expo!

15/07/2017


From Russia with Love

Concert FROM RUSSIA...WITH LOVE met het Harmonieorkest van Mol-Rauw olv Alex Steurs

Dit concert neemt u mee naar het verre en amoureuze Rusland. Het Rusland van Nikita.
Laat u verrassen door bekende Russische melodieën. Laat u verleiden door de verhalen uit dit verre en mysterieuze land.

Het Harmonieorkest van Mol-Rauw o.l.v. Alex Steurs presenteert een avond vol Russische muziek en magie.
Op zaterdag 16 september om 20u geniet u op uw voorbehouden plaats van eenspannend en romantisch avontuur.

Een vriendelijke dame van de Russische Aparatski verwelkomt u met Russische hoffelijkheid. Vanaf dan laat u zich verwennen. Het 65-koppig orkest met dirigent Alex Steurs vertolkt Russische klanken. Apparatski Milski Kniarsjki neemt u mee op sleeptouw doorheen de wildste verhalen.

Deze klanken zullen u wellicht niet onbekend in de oren klinken: Dans van de Amazonen, Wals van de Schone Slaapster, Sabeldans, Kalinka, enz... ! We take care of Russian business .... for you!
Een gezellige avond dus die je niet mag missen! Tijdig reserveren is de boodschap want vol = vol.

Wenst u tijdens het avontuur een heerlijke kaasschotel te verorberen? Dat kan door deze vooraf te bestellen (combiticket). Bij het assortiment hoort ook een drank.

Praktisch:
Tickets in voorverkoop: 7,00 € (-12 jaar gratis, +65/-26 = 6,00 €).
Tickets aan de kassa: 9,00 € (-12 jaar gratis, +65/-26 = 8,00 €).
Combi ticket (concert + kaasschotel): 18 € (-12 jaar: 11€, +65/-26 = 17 €)
Dit combiticket is enkel in voorverkoop te bestellen, en dit tot en met 12 september 2017.

Tickets beschikbaar vanaf 1 augustus 2017.

Locatie:'t Hof van 't Rauw,Kiezelweg 181, 2400 Mol
Datum: zaterdag 16/9/2017 om 20u
Deuren: omwille van strenge controle door de KGB gaan de deuren open vanaf 1u voor de voorstelling. U beschikt echter over een voorbehouden plaats.

Meer info en tickets: info@homr.be of via +32 497/83 57 76

Met dank aan


From Russia with Love Sponsors

30/06/2017


HOMR meets Saint-Petersburg

Harmonieorkest Mol-Rauw o.l.v. Alex Steurs concerteert in Sint-Petersburg (Rusland)

Voor de eerste keer in de geschiedenis trekt het Harmonieorkest van Mol-Rauw o.l.v. Alex Steurs naar Rusland voor 3 concerten. Op zaterdag 8 juli 2017 vertrekken ze vanuit Mol voor een 6-daagse reis naar Sint-Petersburg.

Uniek gebeuren volgens erevoorzitter Baron Stansilas Emsens
Met 50 muzikanten vertrekt het Harmonieorkest Mol-Rauw naar Sint-Petersburg in Rusland. Dit uniek orkest is een gedreven groep muzikanten van jong en oud onder leiding van de welbeslagen Molse dirigent Alex Steurs. "Een fantastisch harmonieorkest waar muziek en dynamiek in zit" vertelt de fiere en enthousiaste voorzitter Igor Geubbelmans. "Enkel met een geëngageerd bestuur, een groep die er voor gaat en heel wat helpende handen achter de schermen kan je dit realiseren". Ook een trotse erevoorzitter Baron Stanislas Emsens die het orkest steunt, ziet dit als een fantastisch en uniek gebeuren. “Mijn grootvader stond nog mee aan de wieg van ’t muziek van ’t Rauw” zo vertelt hij. “ik heb het orkest zien groeien tot wat het nu is. Ik vind het een hele prestatie wat ze nu doen, en dit mag gezien en gezegd worden!”.

“International Music Festival” te Sint-Petersburg
Het “International Music Festival” wordt georganiseerd naar aanleiding van 150 jaar Rode Kruis in Rusland. Met deze organisatie wil men orkesten van verschillende landen samen brengen en kwaliteitsvolle muziek brengen voor de bevolking. Het festival is verspreid over 6 dagen en brengt op verscheidene locaties concerten. Met het festival streeft de organisatie een ruime publieksbelangstelling na. De concertlocaties zijn van hoge kwaliteit, en bieden plaats aan heel wat luisteraars.

Reis wordt minutieus voorbereid
Alles tot in detail voorbereiden voor een groep van 60 mensen is geen sinecure, maar wel noodzakelijk.Een perfect draaiboek werd opgemaakt door een enthousiast team. Kim Geubbelmans, de orkestregisseur, stak samen met een dynamische crew uit het orkest en partnerorganisatie ICP een prima reis en concertschema in mekaar.

Orkest, dirigent & management is vakwerk
“Wij zijn trots dat wij als Mols Orkest de lokale bevolking kunnen laten proeven van onze muziek”, zo vertelt de voorzitter. “Het Harmonieorkest van Mol-Rauw wil muziek op niveau brengen. Hiervoor bestaat het orkest uit geschoolde muzikanten, en een geschoolde dirigent. Kansen creëren om je hobby uit te oefenen op een kwalitatieve manier, en om je verder sociaal en artistiek te ontplooien. Op die manier willen we een muzikale uitdaging bieden aan zowel muzikanten als dirigent.”

Dirigent Alex Steurs voegt hieraan toe: “Het festival in Sint-Petersburg biedt alle mogelijkheden voor ons orkest. In de eerste plaats op muzikaal vlak. Met drie concerten op prachtige locaties wordt de lat hoog gelegd voor de muzikanten en voor mezelf. Het eerste concert spelen we trouwens op een formidabele locatie: in het Paleizen- en tuinencomplex Peterhof, het Versailles van Sint-Petersburg. Daarnaast is het socio-culturele aspect van concerteren in het buitenland minstens even belangrijk. De groepsdynamiek die een dergelijk project teweeg brengt kan moeilijk overschat worden. Daarbovenop krijgen de muzikanten de kans om van dichtbij kennis te maken met een voor ons onbekende cultuur.”
Ook de Vlaamse Overheid weet deze deelname aan het International Music Festival te waarderen, want het orkest krijgt financiële steun voor deze onderneming.

Locaties van het International Music Festival Sint-Petersburg
Het Harmonieorkest van Mol-Rauw is in het festival ingepland op volgende momenten en locaties:
- 9/7: Peterhof
- 10/7: Lutherse Kerk aan de Nevsky Prospekt
- 11/7: Cultureel Centrum van de Nevsky regio

Wie de reis in detail wil volgen, kan dit via Facebook: https://www.facebook.com/HOMRPETERSBURG/


HOMR meets Saint-Petersburg

9/12/2016


NJC 2017

Onder leiding van maestro Alex Steurs brengt het Harmonieorkest van Mol-Rauw drie sprankelende nieuwjaarsconcerten.
Op zaterdagen 7 en 14 januari (20u) en op zondag 8 januari (19u) zal ontmoetingscentrum ’t Hof van ’t Rauw (Kiezelweg 181, Mol-Rauw) naar goede traditie meer dan duizend luisteraars ontvangen.
Met een boeiend en gevarieerd muzikaal programma luidt het Harmonieorkest Mol-Rauw het nieuwe jaar feestelijk in. Namen als John Williams, Frank Ticheli, Johann Strauss en Paul Lincke staan op het programma, en titels als Berliner Luft en Elvis in Concert.
Presentatrice Gitta Sauviller is uw charmante gastvrouw.
De toegang tot de concerten is gratis. Het is aan te raden tijdig aanwezig te zijn.
De deuren openen anderhalf uur voor aanvang van het concert.

Data: 7, 8 en 14 januari 2017.
Aanvang: zaterdagen om 20u, zondag om 19u
Locatie: Ontmoetingscentrum ’t Hof van ’t Rauw, Kiezelweg 181, 2400 Mol
Gratis toegang.

Meer info: info@homr.be / 0486 – 33 53 55

13/05/2016


Muzikale tapas

Nogmaals proficiat aan alle examinandi, ze hebben er allemaal samen een prachtige avond van gemaakt. Proficiat!


Hier een aantal sfeerbeelden met dank aan Hans Cools!


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas


Muzikale tapas

21/02/2016

HOMR vzw dankt de sponsors van het Nieuwjaarsconcert 2016

NJC 2016

9/03/2015

ALEX Steurs ,

Winnaar van de Culturele Carrièreprijs gemeente Mol 2015


Alex

Alex Steurs won de Culturele Carrièreprijs tijdens de uitreiking op vrijdag 27 februari 2015.

De Culturele Carrièreprijs is voor een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak, in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière, in de schijnwerpers of achter de schermen, op vlak van de kunsten, erfgoed of toerisme, of zeker ook op socio-cultureel vlak.

Alex Steurs is al 30 jaar de gemotiveerde en gedreven dirigent van het Harmonieorkest van Mol-Rauw. Met een gezonde visie leidt hij het orkest en slaagt hij erin om zowel orkest als publiek voor heel wat muziekgenres warm te maken. Alex trok in de harmonie de kaart van de jeugd, hetgeen medio de jaren '80 geen vanzelfsprekende keuze was. Hij verenigde oudere, meer ervaren muzikanten met jeugdige, opgeleide muzikanten en bracht de groep tot gesmaakte optredens met bekende Vlaamse zangers en zelfs tot internationale concertreizen. Dit alles naast de rest van zijn goed gevulde muzikale carrière als saxofoonleraar, muzikant en gastdirigent met concerten doorheen Europa en Amerika.

Aan iedereen een welgemeende dank voor je stem en enthousiaste ondersteuning.

Alex

2/02/2015


Hoe het begon oude foto

Stem onze dirigent mee naar Carrièreprijs gemeente Mol!

Op 27 februari worden door de gemeente Mol maar liefst twee cultuurprijzen uitgereikt: de 'Prijs Cultuurorganisator' en een 'Culturele Carrièreprijs'.
Ook onze dirigent Alex Steurs is genomineerd! Hieronder lees je waarom wij vinden dat hij de carrièreprijs verdient.

1.Hoe stem je vooraf mee?

Stem vóór 20 februari 2015 op jouw favoriete kandidaten via het e-formulier op www.gemeentemol.be > E-loket > Prijs Cultuurorganisator en Culturele Carrièreprijs.
Of ga langs tijdens de openingsuren van de ticketbalie in Schouwburg Rex, de bibliotheek of informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw, en vul ter plaatse een stemformulier in.
Geef hier 5 punten aan Alex, en 3 en 1 punt aan een andere genomineerde. Bepaal zo mee de uitslag.

Aarzel niet om ook kennissen, vrienden, sympathisanten, … aan te zetten om een stem uit te brengen voor Alex!

2.Kom mee supporteren op 27/2!

Als je mee wil supporteren voor onze dirigent, kom dan zeker ook naar de uitreiking op vrijdag 27 februari om 20 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.
Daar mag je namelijk nog eens stemmen en zo samen met de rest van het aanwezige publiek opnieuw een deel van de punten toekennen!

3.Waarom Alex de carrièreprijs verdient:

Alex is al 30 jaar de gemotiveerde en gedreven dirigent van het Harmonieorkest van Mol-Rauw. Met een gezonde visie leidt hij het orkest en slaagt hij erin om zowel orkest als publiek voor heel wat muziekgenres warm te maken. Alex trok in de harmonie de kaart van de jeugd, hetgeen medio de jaren '80 geen vanzelfsprekende keuze was. Hij verenigde oudere, meer ervaren muzikanten met jeugdige, opgeleide muzikanten en bracht de groep tot gesmaakte optredens met bekende Vlaamse zangers en zelfs tot internationale concertreizen naar China en naar Praag, Budapest en Wenen. Dit alles naast de rest van zijn goed gevulde muzikale carrière als saxofoonleraar, muzikant en gastdirigent met concerten doorheen Europa en Amerika.

In 2007 behaalde Alex het Internationaal diploma Hafa –directie bij Jan Cober aan het Muziekconservatorium in Maastricht en in datzelfde jaar behaalde hij het Diploma Internationaal Jurylid in de Blaasmuziek aan de Bundesakademie in Trossingen ( Duitsland), tevens de enige Belg met dit diploma.
Naast het Harmonieorkest van Mol-Rauw is Alex tevens dirigent geweest van een aantal andere orkesten en is hij sinds 2014 dirigent van het Elvis Matters Orchestra waarmee hij op tournee zal gaan vanaf 2015. In 2007 en 2008 dirigeerde Alex met dit orkest reeds optredens in Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk en Duitsland.

Alex is ook de stichter van Sax-O-Fun, het Vlaams Saxofoonkwartet dat concerteerde van 1990-2005. Zij reisden door heel Vlaanderen met hun show, en waren zelfs te gast in Zwitserland.

In 2000 werd Lexy’s Lads DixielandBand boven de doopvont gehouden. Met deze muziek vrolijken zij menige, braderij, sportevenement, feest en/of receptie op. Je kan/kon ze aan het werk zien op de Rozenberg Lichtstoet, watersportdag, Straat Kunsten festival, Braderij, Wereldmarkt,…

Op de Academie voor Muziek en Woord te Mol laat hij de muzikanten kennis maken met diverse muziekstijlen en is hij de oprichter van Big Band Hakuna Matata en staat hij bekend om zijn vakkennis in het genre lichte muziek.
Alex heeft gedurende zijn muzikale carrière de Mollenaren warm gemaakt voor verschillende muziekgenres zoals harmonie, saxofoonkwartet/solist, bigband en dixieland.

Daarnaast heeft hij tijdens zijn nog lopende carrière ook binnenlands en buitenlands talent naar Mol gebracht, denk maar aan de Halloweenpro(ble)ms met o.a. Will Tura, Paul Michiels, Raymond van het Groenewoud, Nicole & Hugo, Natalia, Gunther Neefs, Barbara Dex, …, de Molse Feesten, verscheidene themaconcerten en samenwerking met solisten zoals Walter Boeykens,…
Alex weet steeds opnieuw mensen te verbinden in en door muziek. Met oog voor kwaliteit weet hij het gepaste programma voor de juiste gelegenheid te brengen en muzikanten te enthousiasmeren. Door wat hij verwezenlijkt heeft en de visie die hij steeds heeft uitgedragen en waar hij nog steeds vol enthousiasme voor gaat, mag Alex een pionier genoemd worden in het muziekleven in Mol en omstreken.

Kortom: een carrièreprijs waard!

16/01/2015

Harmonieorkest van Mol-Rauw geeft 2015 een muzikale start!


Nieuwjaarsconcert


Hier een aantal sfeerbeelden met dank aan Hans Cools!


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert


Nieuwjaarsconcert